Црква светог великомученика Георгија на Бановом Брду, у Београду, улица Кировљева бр. 1, обавља црквене обреде у цркви, али у својој делатности има неопходну потребу за простором, ради вршења своје мисије, а која се огледа у разним облицима духовне и културне свечаности: предавања, прославе црквених празника, храмовне славе и многих других манифестација.

Ради наведених потреба дошло се на идеју за изградњу новог парохијског дома са великом салом за народ, укупне површине 600 м2.

У том циљу прибављена је потребна документација од надлежних државних власти. За овај грађевински подухват добили смо благослов Његове Светости Патријарха србског Г. Иринеја. Све припремне радове благовремено смо завршили, пројекат и другу пратећу документацију урадила је грађевинска кућа „TEHNICOM CONSTRUCTION“ из Београда, на челу са дипл. грађ.инж. г. Дејаном Перишићем, која ће извести радове на изградњи парохијског дома.

Молимо све добронамерне људе, приватне и друштвене фирме као и наше парохијане, да својим новчаним средствима или у материјалу помогну завршетку овог богоугодног дела.

Од нас велика хвала а од Бога награда.

Ваше прилоге можете уплатити лично у цркви и канцеларији Управе храма на Бановом Брду или путем уплатнице на следећи начин:

УПЛАТИЛАЦ: Назив предузећа или верника, адреса и место.
СВРХА УПЛАТЕ: Прилог за парохијски дом Цркве Св. Георгија на Чукарици
ПРИМАЛАЦ: СПЦ ПРАВОСЛАВНИ ЕПАРХИЈСКИ УПРАВНИ ОДБОР, Архиепископије београдско- карловачке, Београд, Краља Петра Првог бр. 5
Текући динарски рачун: 205-58219-31
КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД БЕОГРАД

Позив на број (шифра цркве) 230042

ПИБ: 106712427
МАТИЧНИ БРОЈ: 17690132
ШИФРА ДЕЛАТНОСТИ: 140491

Унапред захвалан Управни одбор цркве са подручним свештенством.

В.Д. Старешине храма
св. Георгија на Чукарици
протојереј- ставрофор
Часлав Маринковић