Настојањем прве црквене управе основано је 1933. године Чукаричко певачко друштво, чија је правила одобрило Министарство просвете 6. јуна 1934. године. Хор овога Друштва певао је у храму на богослужењима, па и ван храма на верским скуповима и прославама, као и на концертима које је приређивао. Крсна слава овог Друштва била је Недеља свих светих (прва по Духовима). Први председник био је Велимир Ђурђић, директор Фабрике Шећера. Међу првим хоровођама помињу се Бранко Грковић (до 1943), Стојан Лазаревић, дипл. теолог (од 1943). Број чланова хора није назначаван, што значи да се њихов број стално мењао. У поратним годинама хор је престао са радом.

Од 1961. године о храмовној слави и још понеким празницима певао је хор ученика Богословије „Св. Сава“, понекад и Катедрални октет.

Хор Св. Георгија основан је 1968. године настојањем свештеника Томислава Јовановића, који је и био први диригент. После њега ту дужност је обављала гђа Радослава Стевановић. Поред овог хора, опет настојањем о. Томислава, основан је 1972. године и Омладински хор при нашем Св. храму. Диригент Омладинског хора била је проф. Рада Павловић. О Васкрсу је Хор Св. Георгија певао на првој литургији, а Омладински хор на другој литургији. Временом је Омладински хор престао са радом. Његови млади певачи одлазили су са овог подручја, а често су били спречавани својим школским обавезама, па је све то отежавало њихове обавезе у хору. Хор Св. Георгија се одржао и до данас пева у нашем Св. храму. Хор повремено и јавно наступа. Учествује у свим великим манифестацијама на Општини Чукарица: литија, водоосвећење и уметнички програм поводом вађења крста из Савског језера на Богојављење, свечана духовска литија и резање колача поводом крсне славе Општине Чукарица.

Од 1989. године хором су дириговали Бранко Цвејић, Данијела Ивановић-Рајић, Маргита Дракуловић, Оливера Барац, Јелена Петровић-Вранић, Огњенка Теодосијевић, Бисерка Васић …

Данас хором руководи диригент Емилија Милин.

Од 2002.-2007. године хор је у више наврата, у организацији Српске Православне Цркве, гостовао у Будимпешти и Бечу.

Настојањем проте Славка Божића основан је Дечији црквени хор Св. Георгије. Диригент је гђа Ирина Војводић. Хор се са прекидима у раду одржао до данас.

Награде:

  1. Фестивал „Хорови међу фрескама“ – награда Војислав Илић за аутентично извођење духовне музике
  2. Фестивал „Хорови међу фрескама“ – специјална похвала

Бисерка Васић – награда „Војислав Илић“ за истраживачки рад у области духовне музике.

2011., 2013. Фестивал „Мајски сусрети“ Бијељина – златне медаље

  1. Фестивал „Достојно јест“ Поморје, Бугарска – плакета
  2. Фестивал „Мајски сусрети“ Бијељина – златне медаља
  3. Фестивал „Хорови међу фрескама“ – Посебна награда за аутентично извођење духовне музике у категорији Камерни хор

Диригент хора:

Емилија Милин

062/77-99-30

Диригент дечијег хора:

Ирина Војводић

064/800-37-87