Савремено друштво све више се заснива на новом вредносном систему који обликују медији, посебно електронски, према којима Црква има афирмитивно-критички став у њиховом практичном домену. Другим речима, она се не противи новом виду комуникације, већ настоји да осмисли медијски простор и да га користи у контексту своје мисије.  Стога је са благословом братства нашег Светог храма, пре годину дана, на дан Св. Владике Николаја Охридског и Жичког, почео са радом и наш сајт.

Бог је извор сваког правог знања, а прави циљ васпитања је да управи срце наше ка објави у којој нам се Он сам открива. Дуг према прецима који су положили живот за веру у Васкрслог Христа и србство вратићемо тако што ћемо будно чувати нашу веру православну на којој почива наша култура а што је и записано у историји. Опште је познато да је народ, који не поштује своју историју, своју културу, своју традицију, своје великане, свој језик, осуђен на (само)заборав и одумирање.

Имајући то у виду, основну мисију сајта усмерили смо ка неговању духовности, духовног васпитања, духовног усавршавања и познавање наше културе и историје.  Осим садржаја тог типа, сајт презентује и разне податке о Храму, укључујући његову историју, управу, свештенике и послужитеље.

Да бисмо заинтересованим посетиоцима помогли да лако и брзо пронађу одређену литературу из области духовности, историје и културе, наш сајт на једном месту нуди богату душекорисну литературу која се може преузети у pdf или doc формату.  На сајту су постављени и видео записи који се односе на животе појединих познатих духовника, питања из области катихетике, сегменте из живота наше Црквене општине, као и историју Београда и Чукарице.

У нади да успевамо да одговоримо на потребе (душе) православног човека услед свакодневног (пре)оптерећења и трке за голом егзистенцијом, остајемо и даље ту за вас.

 

Уредништво