Хор „Свети Ђорђе“, са диригентом Емилијом Милин, обележио је 90 година од свог оснивања, у недељу 10. децембра 2023, концертом у свом матичном простору – Храму Светог Георгија на Бановом Брду.
Хор баштини традицију Чукаричког певачког друштва основаног давне 1933. године на овој београдској општини.

Концертом, на коме су као солисти наступили: презвитер Драган Видовић, старешина храма Св. Георгија, Вишња Димитријевић, Алекса Недељковић и Милош Гашић, успешно је завршена ова јубиларна сезона, током које је хор имао неколико значајних концерата.

Међу њима се посебно истичу наступ у програму Централне прославе Дана српске државности на Сретење у Орашцу, као и низ концерата на Фестивалу „Кузина“ у Уранополису у Грчкој, где је пут помогло Министарство културе Републике Србије.

На концерту је наступио и Дечији хор са диригенткињом Ирином Војводић.

На крају концерта старешина храма, отац Драган Видовић, доделио је дипломе заслужним члановима и установама, међу којима и захвалницу протојереју-ставрофору Славку Божићу, протојереју-ставрофору Чаславу Маринковић, као и господину Миљану Ћеранићу испред Градске општине Чукарица.

Старешина је пожелео хору још много успешних година, наговестивши да већ сада почиње припрема за обележавање наредне, јубиларне 100. годишњице хора „Свети Ђорђе“.

На информацијама благодаримо г. Војиславу Милину.

Фото: Оливер Бунић