Чукаричани су данас свечано прославили Ђурђиц – преславу нашег светог храма.

Празнично бденије служио је в. д. старешине храма протојереј-ставрофор Часлав Маринковић са парохијским ђаконом Савом Топаловићем уз саслуживање протојереја-ставрофора: Славка и Недељка  Божића.

За певницом су појали теолози Миланко Костић и Мирослав Тазић, као и појац Боро Грубљешић. Величанствен тон бденију дао је заједнички пој хорова храма Св. Великомученика Георгија и „Катапетазма“ из Лублина (Пољска), којим је дириговао г. Лукаш Хајдученија, који је дошао у узвратну посету нашем хору и придружио се у славској свечаности.  

После бденија протојереј-ставрофор Часлав Маринковић је освештао и са члановима хора преломио славски колач.

Свету Литургију служио је Игњат Товаровић, духовник Манастира Раковица. Саслуживали су: протојереј-ставрофор Славко Божић, протојереј Верољуб Глишић, јереј Оливер Суботић, и ђакони Саво Топаловић и Марко Станковић. За певницом су појали теолози Миланко Костић, Мирослав Тазић и Марко Поповић, као и појац Боро Грубљешић.  Апостол је читао теолог Мирослав Тазић. Литургијско сабрање обогатио је заједнички пој хорова (храма Св. Георгија и „Катапетазма“).

Јереј Оливер Суботић одржао је беседу у којој је посебно нагласио да „сваки хришћанин треба да буде у сваком трентутку свога живота спреман на две ствари, а то је причешће и мучеништво. Јер ако нисмо спремни на једну од те две ствари треба да се испитамо шта је то што нам недостаје“.

После Св. Литургије, у просторијама обданишта „Ђурђевак“ ПУ Чукарица које се налази у порти храма, протојереји-ставрофори Игњат Товаровић и Славко Божић са ђаконом Марком Станковићем освештали су и преломили славски колач са члановима Управе обданишта. Том приликом пригодну беседу одржао је протојереј-ставрофор Славко Божић.

Молитвено славље настављено је свечаним ручком у сали новосаграђеног парохијског дома.

Уредништво

« од 2 »