Градска Општина Чукарица ове године је скромно је обележила крсну славу Силазак Светог Духа на апостоле.

Духови, Тројице, Тројичин дан или Педесетница је хришћански празник којим се прославља Силазак Светог Духа на апостоле у Јерусалиму, педесет дана након Христовог Васкрсења, а то је и Дан установљења Цркве Христове.

Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Недељко Божић са парохијским ђаконом Савом Топаловићем. Појао је хор храма Св. Великомученика Георгија.

Због изузетних околности, изазваних пандемијом корона вируса, изостала је литија по улицама Бановог Брда. Сабрани народ у Литији обишао је око храма Св. Георгија, а потом је освећен запис у порти.

Обред освећења и ломљења славског колача одржан је у згради Општине Чукарица уз присуство председника Градске општине Чукарица г. Срђана Коларића и руководства општине. Чинодејствовали су в. д. старешине храма Светог Великомученика Георгија протојереј-ставрофор Часлав Маринковић и протојереј–ставрофор Славко Божић уз пратњу појаца: Немање и Мирослава Тазића, и Стевице П. Матка. По свршетку обреда протојереј-ставрофор Часлав Маринковић поздравио је све присутне у сали Општине.

Потом се присутнима обратио председник Општине г. Срђан Коларић, који се захвалио свештенству храма Светог Великомученика Георгија.

Уредништво

Best Wordpress Gallery Plugin