Верни народ Чукарице прославио је крсну славу свога храма Св. Великомученика Георгија. Празнично бденије служили су протојереји-ставрофори Часлав Маринковић и Недељко Божић, протојереј Витомир Костић и парохијски ђакон Саво Топаловић.

Свету архијерејску Литургију служио је Његова Светост Патријарх србски Г.Г. Иринеј. Саслуживали су: протојереј-ставрофори Часлав Маринковић и Хаџи-Бранко Митровић, протођакон Стеван Рапајић и ђакон Саво Топаловић. Литургијско сабрање улепшао је пој хора Св. Георгије.

Његова Светост Патријарх србски Г.Г. Иринеј одржао је беседу у којој је између осталог истакао да после доста времена имамо прилике да се саберемо у храмове, у кућу нашу. После онога што смо доживели, не само ми него читав свет,  молимо се Св. Георгију да нас Господ и                    Св. Георгије сачувају од оваквих искушења. Његов живот и мученичка смрт најбоља је потврда вере у нашег Господа. Он је сав свој углед и друштвени положај подредио вери у Господа. Његова Светост се посебно осврнуо на чињеницу да ми данас живимо у једном чудном времену у којем нас је ухватила пошаст вируса. Ништа није без допуштења Божјег. А Господ по нашем злу допушта да нас стигне смрт и болест. Зато треба да се обратимо Богу и угодницима Божјим да утврдимо веру нашу, да би Господ одагнао свако зло и болест од нас.

Домаћини овогодишње славе били су  г.г. Горан и Зоран Шорак. Његова Светост Патријарх србски Г.Г.Иринеј освештао је и преломио славски колач са домаћинима славе и верним народом, а кумства се за наредну годину прихватила г-ђа Валентина Куковски.

Светој архијерејској Литургији, поред великог броја верника престоног града Београда, присуствовали су г. др Милета Радојевић, в.д. директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама и представници градске Општине Чукарица на челу са председником Општине г. Срђаном Коларићем. Молитвено славље настављено је славским ручком у сали парохијског дома.

 

Уредништво

Best Wordpress Gallery Plugin