1. март 2022.

 

 

После две године настављена су предавања у нашем парохијском дому. Част да настави циклус предавања имао је професор Православног Богословског факултета протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо са темом О Часном Крсту у крстопоклоној недељи. Осим професора Санда, као гошће активно су учествовале госпођа Светлана Стевић Вукосављевић, србски вокални солиста и национални уметник и госпођица Даница Петровић, драмски уметник.

Настојатељ храма, протојереј-ставрофор Часлав Маринковић најпре се захвалио предавачу, гошћама, братсву храма Св. Георгија и присутном народу. Потом је дао реч проф. др Драгомиру Санду.

У уводном делу излагања, проф. Сандо је истакао символику и значај Крста у Хришћанству, а затим је говорио и о значају Великог и Часног поста. У паузама предавања госпођа Светлана Стевић Вукосављевић извела је две нумере. Истовремено, предавање је било и промоција књиге сакупљених казивања проф. Санда Велики си, Господе!

Госпођица Даница Петровић прочитала одломак под називом Речни бродолом према казивању очевица Петра Милошевића о потонућу брода „Ниш“ на ушћу Саве у Дунав које се десило 9. септембра 1952. године, када је настрадало око 130 људи.

На крају, прота Часлав се захвалио предавачу и присутнима.

 

 

УРЕДНИШТВО