Градска Општина Чукарица, свештенство храма Св. Великомученика Георгија и верни народ прославили су данас крсну славу Силазак Светог Духа на апостоле.

Празник Силаска Св. Духа на апостоле, Духови, Педесетница или Тројичин дан хришћани славе и као Дан установљења Цркве, а и многи храмови у Београду га славе као своју храмовну славу.

Свету Литургију служио је протојереј Драган Видовић. Саслуживали су: протојереј-ставрофор Недељко Божић, протојереј Витомир Костић и ђакон Саво Топаловић. Појао је хор храма Св. Великомученика Георгија.

Беседећи о празнику, јереј Зоран Радојевић истакао је да од Свете Педесетнице Црква постоји у овом облику у коме се ми налазимо. Подсетио је да људи често заборављају да Црква није грађевина. Посебно је нагласио да смо Црква сви ми окупљени овде у овом храму, окупљени око тела и крви Христове.

Светој Литургији, поред великог броја верника, присуствовали су и представници градске Општине Чукарица на челу са председником Општине г. Срђаном Коларићем.

Након богослужења формирана је литија која се кретала улицама: Кировљевом, Пожешком, Петра Мећаве и Љешком до Шумадијског трга и зграде Општине.

У литији су, уз свештенство и грађане, учествовали чланови КУД „Димитрије Туцовић“.

Обред освећења и ломљења славског колача одржан је у Општини Чукарица уз присуство председника Градске општине Чукарица и руководства општине, а  чинодејствовао је старешина храма Светог Великомученика Георгија протојереј-ставрофор Часлав Маринковић, који је потом поздравио све присутне.

Потом се присутнима обратио председник Општине г. Срђан Коларић, који се захвалио свештенству храма Светог Великомученика Георгија и гостима који су заједно са чукаричанима поделили радост празника.

Уредништво