У дане Светле недеље, или Васкрсне, свечано је прославио верни народ Чукарице крсну славу свога храма Св. Великомученика Георгија. Свету Литургију служио је протојереј – ставрофор Славко Божић уз саслужење протојереја – ставрофора Недељка Божића и Николе Трајковића, протојереја Александра Петровића, протођакона Стевана Рапајића и Радомира Перчевића и ђакона Саве Топаловића. Лепоти празничког славља допринео је пој хора храма Св. Георгија којим је дириговала госпођа Емилија Милин.

Беседио је протојереј – ставрофор Недељко Божић. који је говорио о величини подвига Св. Георгија истакавши да је у војничкој служби Св. Георгије показао изузетну ревност у заштити хришћана али и још већу храброст онда када је и пред самим царем исповедио своју верност Господу Исусу Христу.

Домаћини овогодишње славе били су г. Лазар и г-ђа Валентина Куковски. Прота Славко Божић је освештао је и преломио славски колач са домаћинима славе и верним народом, а кумства се за наредну годину прихватио  г. Александар Шкундрић.

Светој Литургији, поред великог броја верника престоног града Београда, присуствовали су представници градске Општине Чукарица на челу са председником Општине г. Срђаном Коларићем. Молитвено славље настављено је славским ручком у сали парохијског дома.

Уредништво

Best Wordpress Gallery Plugin